onsdag 4. mai 2011

Botanisk hage med sommerfuglhuset og tur i "middelklasse"- området av byen.

Dagen starta som vanlig med frokost- eggerøre med tomat og løk, ristet brød og fersk nypresset mangojuice. Denne kommer vi til å savne når vi kommer hjem... Så må man få siste nytt i alle adopsjons"sakene" ved frokostbordet.
Den danske familien skulle egentlig få sine sentensia- papirer i går. Alt er klart men dama som skulle levere de ut mente de måtte bruke alle de 10 dagene som det sies at dette skal ta... derfor måtte de bare dra fra kontoret uten...Kanskje advokaten får ordna det slik a de kan hente papirene i dag. Da må de bare ordene med den nye fødselsattesten og pass- så kan de reise hjem etter 11 uker her i Bogota!!
Den norske familien var klare til å dra til den norke ambasaden her i bogota for å få norsk pass til Maria Isabell. Og den svenske familien venter spent på om de får hente lillebror på Los Pisingos i dag. Han har lagt på sykehus med influensa i 2 uker. . .Og de kan ikke få han før han er frisk og kommet ut av sykehuset. Men kanskje han kommer tilbake til Los Pisingos i dag!!


Vi derimot gjør som vi vil ....og i dag ville vi til Botanisk hage.  Det blir selvfølgelig veldig mye blomster og trær......men det er kjekt å gå der i lag med Jorge Rico som er så brennende interessert i emnet og er utrolig kunnskapsrik og kan fortelle mere enn de som jobber der.






Julie likte selvfølgelig best sommerfuglhuset. Her kan man studere sommerfuglene på nært hold. Og mange av dem er virkelig vakre.


Etter på tok vi en runde inn til det området der de fleste vanlige folk i Bogota lever. I det området hotellet vårt ligger er det bare virkelig rike folk som har råd til å bo. Og det er et området med fine, dyre butikker og kontorer. De som jobber her, bor ikke her. De fleste bor i middelklasseområdet nede i byen. Her er det typiske lave toetasjes bygninger med leilighet oppe og butikk eller verksted og l. i bakkeplan. Her får man alt mulig av spesialforetninger. I for eks.10 kvartaler var bare bilverksteder i disse lokalene. I ett annet område er det skinnbutikker eller andre typer spesialforetninger.



Vi valgte å spise lunsj i dette området for å kjenne litt på det lokale livet her. For 17000 pesos fikk vi et "familietilbud": 1 grillet kylling i biter, hver vår kokte, krydret potet, steikt brødfrukt med ost og pommes frites + 1,5 liter flaske brus!!Så får du utlevert fat og servietter - og det hele inntas med fingrene. Jorge bor ikke så lagt herfra og svigermora hans bor rett ved der vi spiste, så han kjente en del av de som var i kafeen.  Maten var kjempegod og folk smilte og nikket til oss og syntes tydelig vis at det var en morsom severdighet at vi var der... Jorge fortalte at folk her er veldig nyskjerrige på hvordan barna som blir adoptert har det i sine nye familier...  Ofte spør de han spørsmål ang dette,  og  han tar seg alltid tid til å svare og forklare.

Etter lunsj gikk vi til et område de kaller for" skinnmarkedet". Her er et kvartal hvor du kan få kjøpt det meste i skinn. Vi skulle ikke handle noe spesielt - men fordi det er venner av Jorge som driver en av butikkene, kjøpte vi noen små ting som f eks lommebøker og belter.

Butikkene i dette området har helt andre priser en i den delen av byen der vi bor. Et glass syltetøy koster ca 2200 pesos i vår nær butikk, mens du ikke betaler mer enn 1400 pesos for samme vare her. På samme måte betaler man 1200 pesos på Carullaen i carrera 94 mens her koster det 600 pesos. Og det er bra... med tanke på det lønns nivået ligger på blandt middelklassen her.

Tilbake på Halifax avtalte vi med Jorge at han kommer hit i morgon ettermiddeg klokka 18 og henter oss for å kjøre oss til flyplassen. Da er vår ferie snart over for danne gang....


Da vi kom tilbake var den svenske familien klar for å reise til Los Pisingos. De skulle få møte lillebror i dag!! Men var usikre på om de får han med seg hit, eller om de må vente noen dager til før overtakelsen skjer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar