onsdag 20. april 2011

Park Jaime Duque

I dagens aviser kunne vi lese om oversvømmelser i flere distrikter nord for Bogota. Vannet i elvene gikk langt oppover husene og inn på veiene. Vi var selvfølgelig glade for å være langt unna dette... Men så begynte vi å studere litt nærmere på akkurat hvor dette var på kartet, og det viste seg å være akkurat i det området- Tocancipa, som vi hadde bestemt oss for å reise til i dag. Vi skulle besøke Park Jaime Duque litt nord for Bogota.
- Og familien Oppedal fra Bergen ville slå følge med oss.  Vi begynte å sjekke litt rundt og det viste seg at veien dit var åpen, men stengte rett ved parken. Så vi tok sjangsen på å prøve. 
Turen ut dit gikk helt fint. Vi såg at vannet gikk langt innover, men i betryggende avstand fra veien.
Da vi svingte av veien og inn mot parken var der politisperringer. Men de som skulle til parken fikk kjøre inn dit.
Park Jaime Duque er bygd opp og dedikert til familierekreasjon av Jaime Duque, som var Colombias første Avianca pilot og som reiste verden rundt i fly på 48 timer? Parken har både en zoo del og en fornøyelsesdel med karuseller og andre morsomme ting for barna. . Inne i parken fikk Jaime bygget en kopi av Thai mahal, der han og kona bodde inntil han døde for to år siden.

Vi gikk først til zoo- delen av parken. Og såg både puma, tiger, løve, apekatter og andre spennende dyr.
Så spiste vi lunsj på en "grill"- resturant før vi gikk over til "tivoli" delen.

Etter 5 timer i parken var vi voksne fornøyde. Og i det vi begynte å bevege oss mot utgangen, blei himmelene helt svart og det lyna og tordna noe aldeles forferdelig. Vi kom oss i bilene og starta på veien inn mot Bogota igjen. Det var bare så vidt vi såg veien, og bilene kjørte med nødblinken på. Etter ett par mil stoppa plutselig regnet, veiene var tørre og vi hadde sol og varmt ver da vi nærmet oss Bogota. Trafikken inn mot byen var unormalt liten pga påskeferie.

Julie og Dina forsvant med en gang vi kom til Halifax. De hadde planlagt å leike med Polly Pocket inne i finstua på hotellet. Noe de har holdt på med i kvart ledige minutt de siste dagene. Jakob var sliten og slappa av på rommet ei stund før kom ned og passa på lille David ei god stund, og sparka ball med en dansk gutt som har bodd på Halifax med failien i 7 uker. Og som tror de må vente i minst 2 uker til på sin Sentencia. Stakkars folk !!  Her er også en svansk familie som har fått beskjed om at det vil ta enda 4 uker før de kan reise hjem..de har vært her i 7 uker. Men nå skal de leige en leilighet ikke så langt fra Halifax. De har fått to jenter på 4 og 5 år. Og vil ha ett litt mere normalt familieliv enn det man kan få til når man bor på hotell.

I kveld må vi pakke igjen. To kofferter skal vere med oss til Caribien i morgon. Mens resten av bagasjen skal oppbevares her på hotellet til vi kommer tilbake 1. mai.









Vi gleder oss veldig til å komme til San Andres igjen !!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar