lørdag 23. april 2011

Vi er i Caribien

Hei alle sammen. No er vi endelig paa nett igjen for ett lite oyeblikk. Vi kom endelig frem etter litt startvansker. Vi kom til flyplassen og var helt klar for sol og palmer. Saa etter aa ha sjekket inn paa flyplassen og kommet inn paa flyet var vi veldig klare da flyet beveget seg ut paa rullebanen. Vi var desto mere lange i masken da flyet tok en runde og snudde inn til samme utgangen igjen. Det tok en liten stund foer vi fikk beskjed om at flyplassen paa San Andres var stengt for oyeblikket... Vi matte returnere inn paa flyplassen igjen. med beskjed om aa bare vente..kanskje aapnet den igjen i dag, men kanskje ikke.. Vi fikk lov til aa gaa ut av avgangshallen for aa kjope noe mat. Men turte ikke aa gjore annet enn aa sette oss nermest mulig gaten og vente..
Etter en times tid og litt mere...fikk vi beskjed om at flyplassen var open igjen og vi kunne atter engang ta plass i flysetene.

Flyturen tok ca 1 time og 15 minutter, og det var utrolig deilig aa gaa ut av flyet og kjenne varmen slaa mot oss. Vi fikk raskt bagasjen og det var ikke lenge for vi var ute i gata. Vi hadde ikke bestilt skyss fra flyplassen til hotell Casablanca, saa vi tok en "taxi". Dvs en gammel skranglete amerikansk bil med delvis vindu og stor brest i frontruta.!! ikke akkurat norsk standard... sjaforen var helt svart, sa ikke ett ord annet enn at han nikket da vi sa Casablanca. Spennende for ungene aa vere paa tur!! Vi kom oss til Casablanca og deter akkurat saa fint som for 9 aar siden..

Vi har naa kosa oss i en luksustilvaerelse uten like.. Leiligheten har to etasjer, to soverom og stue og to bad.. men det koster flesk. Vi har ogsaa faatt tilbud om aa leige ei privat leilighet til en rimligere penge over gata. Men etter en liten ringerunde har vi bestemt oss for aa flytte til Hotel Cocoplum i morgon. Samme pris som leiligheta men med frokost og middag inkludert. To familier som vi moette paa Halifax bodde der for en ukes tid siden. Og de synest det var ok der. Saa vi proever det. Det er kjekt aa proeve litt forskjellig...

Det aa beskrive aa vaere her i caribien er lett... Det foeles som aa vaere i paradis.  Havet er asurblaatt og groent og turkis paa samme tid. Palmene svaier i en deilig bris som gjoer at det aldrig blir for varmt selv om gradestokken viser rundt 30 grader hele aaret...Folk her lever uhyret fattigslig i forhold til hjemme, materielt sett...  De som jobber paa hotellet jobber 24 timer i doegnet naar de er paa jobb, i den varmen.. Saa vi synest nesten litt synd paa dei naar dei vasker og rydder for oss.. Ho som vasker rommet vaart har vaert paa jobb siden vi kom , men i morgon og overmorgon skal ho ta med ungane til San Luis for aa bade.  vi unner ho virkelig det!

Dersom dere ikke hoerer fra oss paa noen dager saa er det fordi netttilgangen her paa San Andres ikke er helt paa topp. Men dere kan omtrent se for dere to smaa brune kropper og to store veldig roede kropper som dupper rundt et sted i det caribiske hav. Der har dere familien Rjaanes paa tur:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar