mandag 18. april 2011

Shopping ... og besøk på Los Pisingos

I dag har det vært en spennende dag for både store og små.
Etter frokost bestillte vi taxi og reiste til Bogotas største shopping senter - Santa Fe. Det var et gedigent, nytt og fint senter som inneholdt alt fra kino, alle mulige slags klesforetninger og i øverste etasje ca 50 spisesteder.  Julie fant seg en lekker kjole og fine sko som ho var veldig fornøyd med. Jakob kikka på masse men ville vente med å handle til sinere. Egentlig ville han hatt en ny fotball... Gro fant seg også sko, og ho ville ikke vente til seinere... Vi var på utkikk etter noen fine barnebøker som vi tenkte å ta med til Los Pisingos senere på dagen, men etter å ha gått i en time hadde vi enda ikke kommet over noen bokhandel. Så vi bestemte oss for å handle bøker på Panamerica rett ved Halifax på tilbakeveien. Før vi dro tilbake til Halifax spiste vi lunsj på "Crepes and waffels" i toppetasjen. Vi tok taxi tilbake til hotellet. Og mens mamma tok med Julie og Jakob inn for å skifte til "besøk på Los Pisingos- klær", sprang pappa bort til Panamerica og hamstra en haug med barnebøker.
Og etter en halv time sto vi pynta og klare og venta på at Patricia Rico skulle komme å hente oss. Ho kom til avtalt tid klokka 1430.

Vi satte oss inn i bilen og kom oss avgårde. Trafikken var tett og selv om det ikke er så veldig langt tok det en halv time å kjøre til Los Pisingos. Jakob og Julie var veldig spendte og det var veldig stille i bilen på veien fram.

Da vi nærmet oss Los Pisingos begynte vi å kjenne oss igjen og vi visste at nå var det like før vi var fremme. Og like etterpå sviger Patricia over veien og ned til den store jernporten utenfor barnehjemmet. Vi blir stoppet av vakten som lurer på hvem vi har avtale med og dette blir sjekket opp og tydeligvis bekreftet med en telefonsamtale. Så  åpner han porten og ønsker oss velkommen til Los Pisingos.

Vi kjører ned og parkerer bilen. Og i det vi stopper kommer det flere barn bort og vil snakke med oss. Vi var litt uforberedt på at vi skulle møte så mange barn. Sist gang vi var her var alle utenom babyene i barnehage og på skole. Og vi trodde det var vanlig å ta imot besøk i den tiden for å spare barna for den belastnigen det kan være å få besøk av " de heldige" som har fått ny mamma og pappa. Men fordi det er påskeferie var nesten alle barna på barnehjemmet også på dagtid.

Vi blei møtt av ei hyggelig dame som skulle følge oss rundt på barnehjemmet. Vi fikk også følge av noen av de større som var på Julie og Jakobs alder. Det var spennende for Jakob og Julie å se seg om på barnehjemmet. Og det er vanskelig å si om det var dette de hadde sett for seg eller om det var helt annerledes enn ventet. Men de tok det fint og naturlig  og spurte om ting de lurte på.

Vi fikk ikke lov til å besøke babyavdelingen fordi noen av barne der  hadde fått en infeksjon. Avdelingen var derfor stengt for besøkende i 14 dager. Men vi har masse bilder av den fra tidligere, så Julie og Jakob vet hvordan det ser ut der.

Etter omvisningen var vi i møte med direktøren for barnehjemmet. Vi hadde en hyggelig samtale og utvekslet gaver. Mens vi satt og snakket kom ei lita jente på snart 6 år inn i full fart. Ho hadde ei bok under handa som ho holdt veldig tett inntil seg. Carlos fortalte at ho hadde venta på barnehjemmet i to år- og hadde nettopp fått vite at ho hadde fått familie. I går fikk ho album med bilder av familien sin  - og det var den ho skulle inn å fortelle Carlos om. Men da han spurte om vi kunne få se, rista ho bestemt på hodet og trykte boka tettere inntil seg. Den skulle ho ikke dele med noen!!

Det var et sterkt møte med barnehjemmet men fint, spennende og naturlig på samme tid. Og vi er takknemlige for at vi har de to beste barna i verden- og for at Los Pisingos tok godt vare på dei de få månedene mens de måtte vente på mamma og pappa.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar