lørdag 30. april 2011

Båttur til Aquarium

I går tok vi taxi inn til marinaen inne i sentrum. Så avtalte vi med taxisjaføren at ho skulle hente oss der om 2 timer. Derifra tok vi en båttur på ca 10 minutter utover mot to bitte små øyer ute i havet. Rett utenfor disse øyene og  ligger det 4 største revet i verden (i følge båtføreren vår..). Store grunner og sandbanker i tillegg til korallrevet gjør det til et perfekt sted for bading og snorkling. Rett utenfor øyene ligger enda ett kjempestort skipsvrak som har gått på grunn på revet. På den ene av de to øyene kan man leige snorkelutstyr. Øya var full av turister som var her for å se på alle fiskene. Først gikk vi rundt på revet, og det var en fantastisk flott opplevelse. Etterpå betalte vi for å bli med på en tur med en akvariebåt m glassbunn. Vi såg ett utrolig mangfold av fisker, men det var ikke så lett å få gode bilder... Korallene som vokste på havbotnen var enorme- en var over 150 år gammel og hadde en diameter på flere meter.

Etter dette skulle vi egentlig følge en overfylt båt inn til marinaen igjen. Men en ung mann som vi hadde snakka med sa at vi kunne vente litt, og følge en annen båt inn. Vi venta ei lita stund- så kom mannen og sa at båten var klar. . . Det viste seg å vere en av akvariebåtene - med far og sønn som båtførere,  og ett ungt par som eneste passasjerer. I stedet for å gå rett inn til marinaen kastet gamlefar ut fiskesnøret, og sønnen var ivrig etter å vise oss alt det spennende på havbotnen en gang til ... Så for vi da rundt omkring ute i havet, litt på fisketur - og litt på akvarietur..... Men vi kom til marinaen til slutt... Men da var selvfølgelig den taxien som vi hadde avtale med forduftet...Vi var der vel ca en og en halv time seinere enn avtalt tid. Så vi tok en annen taxi tilbake til Cocoplum. Der spiste vi en litt sein lunsj, bada litt til før vi dusja og slappa av på rommet frem til middagen på kvelden.

I dag er det vår siste heile dag på San Andres. Vi hadde derfor ett nødvendig erend...innkjøp av ny koffert. ! Selv om vi ikke skulle shoppe så mye, så er det så rert med det....Litt blir det uansett... og en ekstra koffert er kjekt å ha:-) Så når vi da alikevel har kjøpt en ekstra koffert har vi jo plass til litt til...Spå etter noen timer inne i byen var det deilig å strekke seg ut på solsenga igjen. Det kommer til å bli ett sjokk å komme tilbake til den virkelige verdenen etter dette.

Bjørn Inge sa til Julie at det snart er tid for heimreise. "Men nå veit vi korleis det ser ut her.., ikkje sant...", sei han. Julie svarer: "E trur e kjem til å glømme det fort, så vi må sikkert reise hit ganske snart igjen!" :-) Så da får vi se...Det er vel bare å begynne å spare...

Nå sitter vi og ser på at de setter opp paviliong mellom palmene på stranda og pynter så kjempefint til bryllup. Gleder oss til å se på.. En aldeles nydelig plass å gifte seg. .















I kveld skal vi pakke og forberede avreise tilbake til Bogota i morgon. Kanskje vi rekker et siste bad i det karibiske hav i morgon tidlig, etter frokost.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar