tirsdag 26. april 2011

Rundtur på øya.

I går kveld mista Julie eine framtanna si, med påfølgende valgets kvaler. Skal tanna i vannglass her på San Andres eller er det tryggest å vente til vi kommer hjem. Eksisterer tannfeen her på San Andres? Og betaler ho norske kroner til norske barn i Colombia, eller pesos...? Dette var for alvorlig til å ta lett på. Derfor blei tanna putta i pose som igjen blei putta i medisinveska, som igjen blei putta nederst i kofferten... Inn til videre...
Vi vokna til en varm og deilig dag i dag også. Etter å ha spist pannekaker med sirup, "scrambled egg", rundstykke, ferskpresset juice, osv blei kroppen atter en gang omhyggelig smurt inn med høy faktor, klar for en dag ute i sola. Solsengene står omtrent ute i vannet, og den jamne brisen gjør temperaturen deilig, og levelig selv om gradestokken viser 37 grader i skyggen.

Julie jobba med sandslott og Jakob fanga strandkrabber i et spann..Ellers trekker de gjerne inn under palmene for å finne skygge.

Etter lunsj bestilte vi en rundtur på øya med en av de som lever av å frakte turistene rundt til de få severdighetene som finnes på denne lille øya. Det er ei veldig lita øy med få turistseverdigheter. Så det er rart at turisme i lag med fiske er det de fleste lever av.
Først kjørte  vi  til sørspissen av øya og til et merklig sted der det er store hull i berget. Når vannet slår inn kommer det et voldsomt lufttrykk som får håret til å stå rett opp dersom man står nært inntil hullet. Av og til kommer vannet opp som en "geisir". Her får man selvfølgelig også kjøpe det man måtte ønske av suvenirer og lokale drikker. Særlig er det vanlig å lage ulike varianter av  drikke i kokkosnøtter...
Coco Loco er den vanligste drinken her - og skal helst drikkes med rastafletter i en reggea- bar...

etter dette reiste vi til en plass der det er veldig klart og dypt vann. Her får du brød som du kan mate fiskene med, og man kan svømme blandt fiskene. Veldig kjekt for Julie og Jakob som ikkje får nok av dette.. de kunne nok blitt der resten av dagen. Men vi hadde bestemt oss for også å besøke Morgans  grotte. Morgan er en sjørøver som visst nok skal ha gjemt en sjørøverskatt i denne grotten. Da vi besøkte grotten for 9 år siden, var det bare en enslig, gammel, svart mann med veldig uryddig tannstilling som prøvde å gjøre peng på de få turistene som fant veien dit. Nå har det blitt helkomersielt med eget museum. Man betaler 10.000 pesos per pers og blir geleidet i en rasende fart fra "stasjon" til "stasjon", mens en innøvd frase om historien rundt Morgan blir formidla i rasende fart ... Vi voksne synst selvfølgelig hele opplegget er veldig komisk. Men ungene biter på og synst det var en kjekk opplevelse. Selv om guiden snakker så fort og uten å puste at det er vanskelig å komme mellom for å forklare på norsk hva som blir sagt. .
Til slutt kjørte vi opp til toppen av øya der det blir sagt at når solen står i rette høyde over havet  (ca klokka 14.00) skal kunne se de 7 blåfargene i havet.

Etter dette har vi kosa oss på det fine hotellrommet vårt med litt tv- titting, Uno- spilling og Ds....Til middag kl 19.0.0
Aprospos middag så har Julie og Jakob imponert stort med å tørre å prøve forskjellige matretter her på øya. Det vi spiste i dag var en kremet suppe til forret, fiskefillet m løk og tomat, bakt i ovnen, servert med ris og det vi tror var den lokale" brødfrukten"....Og sjokoladekake til dessert. Jammi--jammi..







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar